Bareveldkade 25
9512SG
NIEUWEDIEP
tel. 0598-468561

BAREVELD - PJC is de tweede seizoenshelft begonnen met een zege in en tegen Bareveld. Pogingen van de gastheren om nog een punt uit het vuur te slepen, leverden niets op. De streekderby eindigde uiteindelijk in een 1-2 overwinning voor de Pekelders.

PJC stond halverwege met 0-1 voor. De goal werd gemaakt door Jur Bontjer, na een goede assist van Erwin Aukes. ,,We hadden eigenlijk ook de 0-2 moeten scoren, maar speelden het in de eindfase niet goed uit”, zegt PJC-trainer Wouter Valeton.

100 procent kansen

Aan de andere kant mochten de Pekelders blij zijn dat Bareveld voor rust niet tot scoren kwam. ,,In de eerste helft speelden we redelijk goed, met uitzondering van de eerste tien minuten. Toen gaven we twee 100 procent kansen weg”, aldus Valeton. ,,We hebben in de eerste helft inderdaad een paar goede kansen en mogelijkheden gehad, maar niet benut”, reageert Bareveld-trainer Tammo van Weerden. ,,PJC heeft daarentegen één kans gehad en dat leverde meteen een goal op.”

‘Niet scherp genoeg’

In de tweede helft ging Bareveld fysieker spelen. Bij PJC vloeiden de krachten weg, maar de thuisploeg kon er niet van profiteren. ,,We scoorden net op tijd de 0-2”, zegt Valeton. De goal werd gemaakt door Harold Hut, middels een droge schuiver in de hoek. De aangever was opnieuw Erwin Aukes. Na deze goal zag Valeton dat zijn ploeg het lastiger kreeg. ,,Na de 0-2 hebben we geprobeerd om met aanvallend spel nog aan te sluiten en eventueel een punt te halen”, reageert Bareveld-trainer Tammo van Weerden. ,,We hebben nog heel wat kansen gecreëerd, maar waren niet scherp genoeg aan de bal.” Meer dan een treffer van Herman Ludolphie leverde het slotoffensief niet op. ,,Jammer, maar het is niet anders”, berust Van Weerden zich in de nederlaag.

Blessures

PJC-trainer Wouter Valeton was ‘zeer blij’ met de driepunter, ook al omdat de ploeg niet okselfris aan de wedstrijd begon. ,,Door blessures moest ik er zelf ook nog in. En onze keeper Bert Veentjer viel in de warming-up geblesseerd uit, dus ik moest voor de vierde keer dit seizoen een veldspeler op doel zetten. Maar Ricardo Buitelaar heeft deze wedstrijd voor ons over de streep getrokken, met meerdere belangrijke reddingen en in de eerste helft een 1 op 1 die hij tegenhield. Maar in de tweede helft was hij ook met het onderscheppen van een aantal steekpasses erg belangrijk voor ons. Verder wil ik het team een compliment geven voor de vechtlust die we tot het eind hadden.”

Bron: PJC boekt bij hervatting competitie zege op Bareveld: 1-2 (koerier.info)